In de visie van LOGOS hebben onderwijsgevenden onder meer een opvoedende taak. Om het pedagogisch handelen te toetsen is kwaliteitsbeleid van belang. Wij denken hierbij aan de kwaliteit van het onderwijs, van relaties en de identiteit.
De onderwijskundige opdracht van de scholen is kinderen een leeromgeving te bieden. Binnen deze leeromgeving leren kinderen zelfstandig keuzen te maken. De toegevoegde waarde van ons onderwijs ligt in onze identiteit, waar waarden als respect, veiligheid, collegialiteit, zorg en professionaliteit de vormgevers zijn.
LOGOS streeft naar profilering van het ‘eigen gezicht’ van onze scholen, rekening houdend met de maatschappelijke ontwikkelingen en liggend binnen de uitgangspunten en doelen van LOGOS. Een weerslag van het schoolspecifieke kunt u vinden in de schoolgids en het schoolplan.
Het gaat LOGOS binnen de Christelijke opvoeding en het onderwijs om twee hoofdlijnen:
a. het geven van informatie over waarden
b. het eigen maken van die waarden
Het gaat daarbij om de centrale waarden van gerechtigheid, naastenliefde en rentmeesterschap. Uiteraard zijn er meer, maar deze drie vormen de hoofdmoot. Onder waarden verstaat LOGOS de verwachtingen inzake het handelen of niet-handelen door alle mensen van onze samenleving. Wij verwachten van onze medemens respect, liefde, trouw, oprechtheid, inzet en begrip en wij zijn bereid dat zelf ook voor een ander op te brengen. De pedagogische opdracht van het onderwijs ligt in de specifieke bijdrage aan de ontwikkeling van de persoonlijkheid van het kind.